Uimahallit, vesipuistot ja kylpylät ovat äärimmäisen suosittuja kuntoilu- ja ajanviettopaikkoja. Lähes jokaisesta Suomen kaupungista löytyy uimahalli ja/tai maauimala. Uiminen on tehokas tapa pitää yllä kuntoaan ja uimisella on myös rentouttava ja virkistävä vaikutus.

Jotkut ovat ottaneet tavakseen piipahtaa aamutuimaan uimassa hakemassa energiaa päivän työtehtäviin. Joillekin uiminen raskaan työpäivän päätteeksi taas on se ainoa oikea rentoutumiskeino. Kunnonkohottajat käyvät kroolaamassa muutamia satoja metrejä päivittäin. Lapsiperheiden arkeen kuuluu usein uimahalleissa käynti, useimmat lapset rakastavat vedessä temmeltämistä ja useimmissa uimahalleissa on lapsille omat matalammat altaat, sekä tietysti myös uimavahti/hengenpelastaja silmäilemässä, että kaikki sujuu hyvin ja sääntöjen mukaan.Suurimmissa kaupungeissa on useampia uimahalleja, joista voi valita suosikkinsa. Helsingissä sijaitseva Uimastadionin maauimala on todella suosittu uimala, joka on auki läpi kesän, ja jossa käy virkistäytymässä noin 5000 uimaria päivittäin. Pudasjärven virkistysuimala on valittu Suomen parhaaksi uimahalliksi vuonna 2009. Suosittuja vesipuistoja ja koko perheen virkistyspaikkoja ovat mm. Espoossa sijaitseva Serena ja Vaasan Tropiclandia. Jokaisen kylpylän yhteydessä on tietenkin uima-altaat, mukaan lukien porealtaat ja kylmävesialtaat.

Kylpylät ovat hyvin suosittuja matkailu- ja virkistyskohteita ja Suomesta löytyy joukko ihania kylpylöitä kauniissa luonnonmaisemissa meren tai järvien rannoilta. Muutamia huippusuosittuja kylpylöitä ovat mm. Turun Caribia, Naantalin Kylpylä, Nokian Eden, Vuokatissa sijaitseva Katinkulta, sekä Laukaan Peurunka.