Liverpool on varmasti monelle suomalaiselle jalkapallon ystävälle tuttu seura. Suomen maajoukkueessakin yli 100 ottelua pelannut Sami Hyypiä edusti Liverpoolia kymmenen vuoden ajan vuosina 1999–2009. Perinteikkäässä englantilaisseurassa hän voitti himoitun Mestarien liigan pokaalin vuonna 2005. Samalla hänestä tuli historian toinen suomalainen Mestarien liigan voittaja. Lopettaessaan uransa Liverpoolissa, Hyypiä sai suuret suosionosoitukset.Liverpoolissa on nähty suomalaisväriä toisenkin legendan toimesta. Suomifutiksen ikoni Jari Litmanen siirtyi kahden epäonnisen Barcelona kauden jälkeen Liverpoolin Sami Hyypiän kaveriksi tammikuussa 2001. Litmanen esiintyi alkuvuodesta hyvin, mutta valitettavasti loukkaantuminen piti hänet loppukauden sivussa. Seuraavan kauden hän joutui tyytymään Liverpoolin vaihtomiehen rooliin suuressa osassa pelejä. Litmasen Liverpool-aika jäi lopulta kahden kauden mittaiseksi.

Kannattajat

Liverpool on yksi englannin perinteikkäämpiä seuroja, ja usein joukkue mainitaan, kun puhutaan Valioliiga-joukkueista. Kannattajia löytyy ympäri maailmaa, ja Suomessakin on muutamia aktiivisia ja runsaslukuisia kannattajaryhmiä. Monesta urheiluravintolasta voi bongata Liverpool fanituotteet ihmisten päältä tai koristeena seinällä. Yksi kuuluisimmista kannatuslauluista kuuluu Liverpoolille. Ikoninen ”You Never Walk Alone” on varmasti useimmille urheilun seuraajille tuttu.Omien sanojensa mukaan Liverpoolilla on suunnilleen 580 miljoonaa fania ympäri maailmaa. Luku on järjettömän suuri. Jo pelkästään Facebookissa ja Twitterissä seuralla on hieman vajaa 30 miljoonaa seuraajaa. Jos Liverpoolin fanimäärä on suuri, niin sitä on myös Liverpool FC:n kotistadion. Miltei pelistä toiseen loppuunmyyty stadion vetää lähes 60 000 jalkapallon ystävää saman katon alle.

Lisää suomalaisväriä ja yhtenäistä kannattamista

Liverpool on syystäkin monelle suomalaiselle tärkeä. Sami Hyypiän ja Jari Litmasen ohella suomalais-italialainen Lauri Dalla Valle on pääsyt pelaamaan Liverpoolin paidassa. Joukkueen akatemiassa vuonna 2006 aloittanut nuorukainen solmi Liverpoolin kanssa ammattilaissopimuksen täytettyään 17 vuotta. Kahden reservijoukkueessa pelatun kauden jälkeen Dalla Valle teki debyytin edustusjoukkueessa heinäkuussa 2010 Eurooppa liigan karsintaottelussa. Elokuussa 2010 hän siirtyi edustamaan Fulhamia.Voisi sanoa, että on pienimuotoinen harvinaisuus nähdä suomalainen pelaaja Valioliigassa pelaavan seuran paidassa. Liverpoolissa on kuitenkin nähty kolme suomalaista eri pelaajaa, mikä osaltaan selittää seuran suosion Suomessa. Sami Hyypiä lisäksi oli vielä joukkueen kapteeni, mikä on käsittämättömän kova suoritus. Liverpoolin kannattajamäärissä ei näy vähenemisen merkkejä, ja viime aikojen menestys todennäköisesti vain lisää seuran faneja.